This blog deals with Kerala PSC LD Clerk 2017 | Results | Hall Tickets | Admit Cards | Previous Questions

Tuesday, 25 April 2017

Repeated PSC LDC Questions and Answers

Do you know ? some of the psc questions are repeatedly asked. Here is a list of repeated psc questions and answers. Questions from general knowledge part are often repeated. Before going for any of the  psc exams take some time to go through these questions.

Psc Question And Answers

Psc Questions And Answers

1) Which disease is caused by virus attack ?
Ans : Mumps
2) Parliament in US is known as ?
Ans : Congress
3) Which place in Kerala is known to be Keralas Holland ? 
Ans : Kuttanad
4) Hens hatch in ? 
Ans : 21 days
5) Who gave leadership to Green Revolution ? 
Ans : M.S Swaminathan
6) Structure of DNA was discovered by ? 
Ans : Watson and crick 
7) Place in Kerala where rearing of ducks is most popular ? 
Ans : Kuttanad
8) Veterinary College in Kerala is situated in ? 
Ans : Mannuthi
9) What is marsh gas ? 
Ans : Methane 
10) Secretion of liver ? 
Ans : Bile 
11) Fungus that produces alcohol ? 
Ans : Yeast 
12) Operation flood is associated with ?
Ans : Milk
13) Name the disease caused by house flies ? 
Ans : Cholera
14) Transportation of food in plants is taken through ? 
Ans : Phloem 
15) Germanys first women Chancellor ? 
Ans : Angela Markel
16) Dengu fever is caused by ? 
Ans : Virus 
17) Which is the largest living bird ? 
Ans : Ostrich
18) Name the first Indian to become a member of British parliament ? 
Ans : Dadabhai Naoroji
19) Who is known as the lady with lamp ? 
Ans : Florence Nightingale 
20) Nightingale of India ? 
Ans : Sarojini Naidu
21) Real name of kakkanadan ? 
Ans : George Varghese

Share:

0 comments:

Post a Comment

Copyright © PSC LD CLERK 2017 - Answer Keys | Results | Previous Question Papers www.pscldclerk.com is not owned or affiliated to Kerala Govt or Kerala PSC or LD Clerk services